måndag 26 november 2007

Jordens befolkning i Kiruna?

Strålande sol innan vi landade på Arlanda flygplats, men när vi passerat molnen var det en grå dag som möttes oss.

Det känns som vi varit borta länge..men jag konstaterade snabbt att det är bara fyra nätter.

Vi har iallafall varit i en annan del av världen, Lappland. Inte bara snön och det öde landskapet var det som gjorde att känslan infann sig, det var annorlunda. Solen gick upp vid 10-tiden och ner kl.13. Den nådde bara en liten bit ovanför horisonten sen började det skymma.
Skoter och spark är heller inga vanliga inslag i vår vardag. Funderar på om vi bor på i rätt landsända... jag älskar ju snön, har missat göra snöänglar!! Det får bli nästa gång vi kommer.

I Mertajärvis Folkets hus avslutade vi dagen med ett litet väckelsemöte, jag beundrar verkligen den lilla församlingen i Övre Soppero. Annlis, som innehar de flesta tjänster på Sopperogården, är en pärla. Stunder av välbefinnande var rensteken i lördagskväll och hjortronen till dessert men framförallt när vi delade livet. Det är LIVET!

Spännande citat jag hittade:
"I Kiruna har vi nästan en kvadratkilometer per invånare!Vi skulle faktiskt få plats med hela jordens befolkning i den här kommunen och då hade det blivit både liggplats och en sitt hörna för var och en."

Inga kommentarer: