fredag 4 januari 2008

Tåg söderut

Han viftade med ett skrynkligt papper ut genom fönstret. Vi höll på att leta oss fram till rätt tågvagn när den unge thaikillen vill ha vår uppmärksamhet. Det var menyn för restaurangvagnen i tåget på papperet. Help you, help you skrek han och så visade han oss vart vi skulle gå på perrongen. När vi väl hittat vår plats ,startade resan söderut. Den rasslande, dånande och metalliskt dunkande resan påbörjades.
Det är en upplevelse att åka tåg i Thailand. Få turister, endast en så långt ögat nådde, men fullsatt i hela vagnen. Denna gång fick vi 2:a klass biljett, mjuka fällbara säten men samma roterande fläktar i taket och öppna fönster som är näst intill omöjliga att dra upp. Tågen är nog från 50-talet och ingen renovering eller fräschning har ansetts nödvändig.

Killen med menyn kom efter en stund och vi beställde en meny för 150 Bath och en Singaöl. Han var så fin och uppklädd, sprang med plastburkar med mat hela tiden så när vi skulle betala var summan 400 Bath (80 kr), han viskade det så det var nog det dubbla mot ord pris .
Första dagen i Thailand, vi bjuder på det! Vi fick ju serverat på tallrik och Magnus fick riktigt dricksglas!

(framme på hotellet efter 28 timmars resa, sova och frukost sen semesterrakningen)

Inga kommentarer: