lördag 19 januari 2008

ca 3135 tut under bussresan




Efter ca 3135 tut och 6 timmars bussresa har vi nu anlant Phnom Phen igen. Under bussresan genomforde vi en undersokning av bussens tutande vid mote med bilister och cyklister, ej statistiskt sakerhetsstalld undersokning men battre en an gissning iallafall.

Grisar som forslas fram pa mopeder, isblock som huggs vid vagkanten och frukstand ar bara en brakdel av allt vi sag. Chaufforens fard ser vi som en prestation av stora matt, inte en enda av alla tusentals cyklister blev tuschad eller pakord. Markligt med smala vagar och bilar som mots och ett antal cyklister i bredd. Den lille killen som stog upp pa tramporna pa damcykeln och vinglade bad jag en tyst bon for nar vi for forbi.

Ett ljuvligt rum motte oss i Phnom Phen, 35 USD/natt! Nytt, rent och med balkong mot Mekong River. Liggande i sangen och blicka ut mot floden gor att det gar lite lattare att vila fora att bli frisk fran den mycket intensiva magbakterien.
(maste medge att det ar skont att slippa Guesthouset i Siem Reap med mygg i mangd och inte helt frascht...men vi saknar Heang var guide och Tuk Tuk forare)

Inga kommentarer: