måndag 9 juni 2008

Simmar du 200 meter?


”En tredjedel av Sveriges befolkning tror inte de klarar att simma 200 meter. Men farligare lever de som anser sig simma som fiskar – även om det var tjugo år sedan sist de tog ett dopp.”

För två år sedan lyckades jag få min käre make att gå i simskola! Ett halvt år innan 50-årsdagen äntrade han Halmstad badhus simbassäng. Tio damer, av annan nationalitet än maken, deltog också. Problemet var inte simningen för Magnus, den hade han övat på , utan att vara under vattnet. Snorkla, var en av de aktiviteter vi väntade på, och som var en av den snart kommande semesterns mål. Vi upptäckte att vid forsränningen var simskolans övningar ett måste för att överleva. Han kan både koka kaffe och snorkla idag, under vattnet. Fast han tyckte det var fullständigt onaturligt att vara under vattnet för ett par år sedan.

Jag som trodde att 90% av Sveriges befolkning kunde simma! I samma artikel läser jag att var fjärde har badat med en alkoholmängd motsvarande fem starköl i kroppen, funderar på om undersökningens objekt är vuxna…

Inga kommentarer: