torsdag 15 oktober 2009

Skicka inte vidare....googla!

Får allt emellanåt virusvarningar som går ut i massmail. Det första jag gör är att googla och se om jag kan finna någon info. Oftast kommer det en hel del info på några minuter. Exempelvis detta från Hallmarks som rikspolisstyrelsen skrivit om på sin hemsida.

Är detta ett blogginlägg...ja, om någon blir hjälpt av det så räcker det. Önskar alla mina bloggläsare en skön dag och tänk på någon som tycker om dig, det hjälper långt.

Fejkad varning för virus sprids via e-post

Under förra hösten cirkulerade e-post med en virusvarning där Polismyndigheten i Stockholms län uppgavs vara avsändare. Nu har sådan e-post dykt upp igen. Ursprungsmeddelandet är inte från Polisen och vi beklagar det som inträffat.
Säkerhetsenheten vid Polismyndigheten i Stockholms län har lämnat följande information om denna e-post:
Vid sökning på Internet får man fram att mycket talar för att just denna varnings-e-post, med rubriken "Vykort från HALLMARK", är en fejkad varning.
Radera e-postmeddelandet och skicka INTE vidare varningen. Denna varning har cirkulerat runt på internet i flera år.

Syftet med denna typ av varningar är att skrämma upp användarna genom att i e-post varna om ett superfarligt virus och sedan be mottagaren skicka e-posten vidare till andra. Med lite otur kan själva varningen i sig orsaka överbelastning av e-postservrar om tillräckligt många skickar vidare varningen.

Generellt sett kan man säga att man aldrig ska öppna bilagor i e-post där man inte känner igen avsändaren eller om man är osäker på vad bilagan innehåller. Kontrollera med avsändaren först ifall denne är känd.

Nyhet frånRikspolisstyrelsen
Publicerad: 2009-10-14 13:47.

Inga kommentarer: